Lediga tjänster


Utvecklingsinriktad förskollärare som söker utmaningar

”Förskolan Alsalam, där möjligheterna finns till att med glädje upptäcka omvärlden”

Förskolan Alsalam ligger i stadsdelen Västhaga med närhet till vacker natur och ett rikt kulturliv i området. Vi har en Natur och språk profil vilket innebär att vi arbetar tematiskt och projektinriktat ute i naturen. Vi arbetar med språkinsatser för barn med olika modersmål och nationalitet. Vi brinner för en likvärdig förskola för alla barn.

Vem trivs hos oss?

Du spenderar mycket tid tillsammans med barnen i våra skogspartier med vackra dungar och dammar som ligger ett stenkast från vår byggnad. Du vet hur man ställer frågor som leder till aktivitet och är medupptäckare tillsammans med barnen.

Du vill vara delaktig i en föränderlig verksamhet och utvecklas tillsammans med oss. Du har reflektionstid och planeringstid veckovis i ditt arbetslag. Apt med arbetslaget och förskolechefen sker månadsvis. Du får delta i satsningar för utbildning och fortbildning för att föränderligt utvecklas i ditt pedagogiska ledarskap.

Du driver en ständigt pågående pedagogisk och organisatorisk utveckling för att möta varje barn där han/hon befinner sig.

Vem är du?

Vi värderar inställning och arbetssätt utifrån följande områden mycket högt:
– Ett interkulturellt förhållningsätt (synen på flerspråkighet och mångfald som en kompetens och rikedom).
– Du har ett självledarskap.
– Inte rädd för att göra misstag.
– Uppskattar feedback och redo att utvecklas på egen hand och tillsammans.
– Intresse och kunskap om TAKK och bildstöd.

Om tjänsten

Som förskollärare/utvecklingsledare hos oss är du ansvarig för det pedagogiska arbetet på förskolan i samverkan med övriga pedagoger och en direkt länk i verksamheten till förskolechefen. Du driver med glädje och engagemang för pedagogik och utveckling olika utvecklingsuppdrag på förskolan.

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har goda insikter om förskolan och är väl förtrogen med förskolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. Önskvärt att du har arbetsledaregenskaper, goda kunskaper inom TAKK – tecken som stöd, samt bildstöd och ett interkulturellt förhållningssätt.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Övriga förmåner

Vi erbjuder dig fria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag, arbetskläder för utomhusbruk samt möjlighet till kompetensutveckling. Extra ledighet erbjuder vi under några dagar utöver de vanliga under året, eftersom vi även uppmärksammar eid i Sverige.

MVH
Alrisalah Skandinaviska Stiftelse
Personalansvarig
Abdurahim Qabha
Hagagatan 51 A
70346 Örebro
tel: 019-123 146